Gépjárműről

Velünk, az MKB-Euroleasing csoporttal az ország azon használtautó-, vagy hivatalos márkakereskedőjénél kiválasztott gépjárműre köthető finanszírozási szerződés, amely kereskedés a Magyar Nemzeti Bank Felügyelete (korábban PSZÁF) besorolása szerint független (többes) ügynökként vagy függő ügynökként az Euroleasing cégcsoporttal szerződéses kapcsolatban áll. Van néhány olyan gépjármű típus, modell, melynek finanszírozását – korábbi rossz tapasztalataink miatt -, csak külön hitelbírálati döntés után vállaljuk el (ide tartoznak pl. sportkocsik, kabriók, terepjárók és egyes kiemelt lopáskockázatú gépjárművek).

Az általunk finanszírozott gépjárművekre általában teljes körű, integrált casco biztosítás megkötését javasoljuk, mivel így kedvezőbb feltételekkel juthat finanszírozáshoz, de meghatározott feltételek (pl. magasabb kezdőrészlet vagy alacsonyabb hitelösszeg) mellett, kamatfelár nélkül lehetőség van ún. casco-mentes konstrukció választására is. Ez utóbbi esetben fontos, hogy tisztában legyen a kockázatokkal: egy sajnálatos káresemény önmagában is komoly anyagi terhet jelenthet, ezen felül azzal is számolni kell, hogy totálkár esetén a maradék tartozást egy összegben, azonnal vissza kell fizetnie.

A gépjármű kiválasztása, a szerződés megkötése és az autó átvétele után nem marad más, mint a gondtalan használat.
Lízing konstrukció esetén a lízingbe adó (finanszírozó) tulajdonosként, az adós (lízingbe vevő) üzembentartóként kerül bejegyzésre.

A törzskönyv a futamidő alatt a lízinget nyújtó pénzügyi intézménynél marad.


Copyright © SK Trend Kft.ver. 1.2.0

Kérdése van?

MKB-Euroleasing Ügyfélszolgálat